TEKUTÝ VITAMÍN C

750 ml 

  • Je jediný plně přírodní vitamin C.
  • Podporuje udržení optimálního stavu organismu a imunologického systému.
  • Zvyšuje kondici kůže, kostí, kloubů a zrakového orgánu.
Dostupnost Na dotaz
650 Kč
TEKUTÝ VITAMÍN C

Každý člověk musí stále přijímat vitamín C ve stravě, protože jako u každého typického vitamínu si jej lidský organismus nevyrábí. Jeho nedostatek může přispívat k poklesu obranyschopnosti, energie a mnoha nemocem.

Prvními známkami nedostatku vitamínu C jsou mj. rychlá únava, nechutenství, náchylnost ke vzniku modřin, krvácivost dásní, bolesti kloubů a svalů. V období větší potřeby vitamínu C, tedy na podzim a v zimě, které je příznivé pro vznik nachlazení, a také při oslabení organismu během virových infekcí a během rekonvalescence je vhodné zvýšit přísun tohoto cenného vitamínu pomocí vhodných doplňků stravy.

Vitamín C podporuje funkce imunitního systému, může chránit před nachlazením a zkrátit délku infekce. Je silným antioxidantem (chrání před kyslíkovými volnými radikály a zabraňuje tak destrukci buněk v důsledku oxidačního stresu)

Je nezbytný při tvorbě kolagenu a podporuje tak fungování kloubů, cév, dásní, kůže a zubů.

Podporuje vstřebávání železa z trávícího ústrojí. Vhodné množství vitamínu C v organismu urychluje regeneraci po fyzické námaze, snižuje hladinu kortizolu a podporuje procesy spalování tukové tkáně během cvičení. Chrání před chorobami srdce a arterosklerózou, reguluje lipidové hospodářství (hladinu cholesterolu).

Podporuje funkce nervového systému – účastní se syntézy noradrenalinu a serotoninu.

 

Složení : 

Acerola je jedním z nejbohatších zdrojů vitaminu C. Jeden její plod obsahuje tolik přírodního vitaminu C, jako kilogram citronů. Považuje se rovněž za silný antioxidant, který zvlhčuje pokožku, činí ji pružnou a předchází jejímu stárnutí.

 

Plody Camu Camu je opravdová studnice přírodních vitaminů. Obsahuje nejméně 2 500 mg přírodního vitaminu C na 100 g, což tvoří téměř 2 % jejich vlastní hmotnosti. Navíc jsou plody Camu Camu bohaté na antioxidanty, podporující celý imunologický systém.

 

Šípková růže obsahuje 30-40 krát více vitaminu C než citrusy, které jsou známé svým bohatstvím na vitamin C. Plody šípkové růže jsou nenahraditelným zdrojem snadno vstřebatelných vitaminů, organických kyselin, minerálních solí a antioxidantů, působí podpůrně na celý organismus.

 

Užívání :

25 až 50 ml denně,  vždy před jídlem. 

Před použitím vždy protřepat. Nepřekračujte maximální denní doporučenou dávku.

KontraindikaceAlergie na kteroukoli složku výrobku. Nevhodné pro těhotné a kojící ženy.

 

Skladujte v ledničce :-)